Energie

  Top 3 Besparingen voor energie

Top 3 Aanbieders Besparing per jaar
1. Energie Direct € 302,86 Bespaar
2. Electrabel € 288,77 Bespaar
3. Budget Energie € 278,70 Bespaar

Dit is de top 3 van de meest geadviseerde aanbieders met de hoogste besparing op basis van 1.861 gegeven bespaaradviezen omstreeks 25 augustus 2013.

De genoemde bedragen zijn het gemiddelde bedrag waarmee een consument kan besparen met het overstappen naar de genoemde aanbieder.

Over energie

Maandelijks betaalt u hoge lasten aan energiekosten. Maar de laatste jaren verbeteren de mogelijkheden om uw energierekening omlaag te brengen. Er is sprake van een toenemende onderlinge concurrentie tussen de energieleveranciers, en dat is goed voor uw portemonnee. Vergelijk en bespaar honderden euro's per jaar door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier.

Veel mensen denken dat overstappen naar een andere energieleverancier ingewikkeld is. Daarnaast bestaat er ook nog de angst dat het overstappen mis kan gaan. De ene energieleverancier sluit wel af, maar de nieuwe sluit niet aan. Overstappen is zeker niet ingewikkeld en u zult niet tussen wal en schip vallen bij het overstappen. Het overstappen naar een andere verzekeraar met uw polissen is eenvoudig, overstappen naar een andere energieleverancier is nog eenvoudiger. Het is een administratieve kwestie die de energieleveranciers goed op elkaar hebben afgestemd.

Hoeveel kunt u besparen op de energierekening?

De hoogte van uw energierekening is van veel factoren afhankelijk. Het verbruik kunt u terugvinden op de jaarlijkse afrekening van uw energiebedrijf. Eventueel kunt u het verbruik ook telefonisch opvragen. Grote gezinnen verbruiken gemiddeld meer en kunnen dus ook meer besparen. Door goedkopere energie zakt de rekening zonder dat u het verbruik hoeft te verminderen. De besparing kan oplopen van enkele honderden euro's tot zelfs meer dan €500 per jaar.Energieabonnement

Besparen op energie

Overstappen naar een nadere energieleverancier