Rechtsbijstandverzekering

Een juridisch geschil of een conflict over een contract of overeenkomst kan hoge kosten met zich meebrengen. Indien u geen rechtsbijstandverzekering hebt, moet u deze kosten voor eigen rekening nemen. Een rechtsbijstandverzekering kan uitkomst bieden, maar u kunt ook te uitgebreid, en dus te duur, verzekerd zijn.

Een rechtsbijstandverzekering is modulair opgebouwd. Verzekeraars kunnen een basispakket bieden die bijvoorbeeld uit te breiden is met geschillen rondom het inkomen en arbeidsrecht. Bij andere verzekeraars kunt u zelf uw pakket samenstellen. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen consumentengeschillen, geschillen met betrekking tot wonen, verkeer en het inkomen.

Hoe kunt u besparen op de rechtsbijstandverzekering?

De rechtsbijstandverzekering is geen verzekering die eenvoudig te vergelijken is. Er zitten namelijk kleine verschillen in de dekkingen. Hierbij kunt u denken aan verschillende maximale vergoedingen voor gemaakte kosten voor externe deskundigen of een ruimere uitsluiting van conflicten die niet onder de dekking vallen. U kunt geld besparen op de modules. Door bepaalde modules uit te sluiten kunt u de premie verlagen. Lees onze tips om uw rechtsbijstandverzekering te checken.

Let op de wachttijd

Nadat de rechtsbijstandverzekering is afgesloten wordt er vaak een wachttijd gehanteerd van zes weken tot drie maanden. Op deze manier proberen de verzekeraars te voorkomen dat de verzekering wordt afgesloten om een conflict direct aan te kaarten. Lopende geschillen worden ook uitgesloten bij nieuwe rechtsbijstandverzekeringen.

Ondanks de verschillen in dekking kunt u de rechtsbijstandverzekering wel vergelijken op premie. De verschillen in de te betalen premie kunnen namelijk dermate groot zijn dat kleine verschillen in de polisvoorwaarden voor lief kunnen worden genomen. De verschillen kunnen tientallen euro's per jaar bedragen.Check uw rechtsbijstandverzekering

Dekking van rechtsbijstandverzekering

Besparen op rechtsbijstandverzekering