Reisverzekering

Ongeveer drie van de vier Nederlanders gaan op vakantie met een reisverzekering. Maar is het wel noodzakelijk om deze verzekering af te sluiten? Kunt u het geld niet beter besparen?

Op het moment dat u een vakantie boekt wordt u de mogelijkheid geboden om een reisverzekering af te sluiten. Wij Nederlanders gaan voor zekerheid en hebben de neiging om een advies van in dit geval een reisorganisatie blind op te volgen. Dit wordt vaak gedaan zonder te weten wat de verzekering dekt. Onterecht wordt vaak gedacht dat de bagagedekking in de reisverzekering de belangrijkste dekking is. De dekking tegen buitengewone of onvoorziene kosten is de meest cruciale dekking. Hierbij kunt u denken aan het noodzakelijk langer verblijven in het buitenland en reddingsacties. Het nut van een dekking tegen zorgkosten wordt ook vaak onderschat.

Hoe kan ik besparen op de reisverzekering?

Bij meerdere vakanties per jaar kan het in de meeste gevallen uit om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een aflopende. Gaat u jaarlijks één a twee weken op vakantie binnen Europa, dan is het vaak nog aantrekkelijk om een aflopende reisverzekering af te sluiten. Bij langere of meerdere vakanties is het gunstiger om een doorlopende reisverzekering te kiezen. Dit wordt mede veroorzaakt door de poliskosten die u per aflopende reisverzekering moet betalen.

Daarnaast kunt u besparen op zinloze dekkingen in de verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoe ruim de dekking van de Nederlandse zorgverzekering is in het buitenland. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een annuleringsdekking in de doorlopende reisverzekering toe te voegen. Deze aanvullende dekking is goedkoper dan de losse annuleringsverzekering die u bij uw reis kunt afsluiten. Gaat u dit jaar niet met de auto op vakantie, maar met het vliegtuig? Zeg de eventuele automobilistenhulp dekking in de reisverzekering dan op. Volgend jaar kunt u deze dekking eventueel weer toevoegen.

Vergelijk op BespaarWijzer diverse reisverzekeringen op dekking en premie.Reisverzekering in het buitenland

Is een reisverzekering nodig?

Reisverzekeraars