Woonverzekering

Onder de noemer woonverzekeringen vallen de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze verzekeringen lopen vaak in een pakket bij één verzekeraar. Als beloning verstrekt de verzekeraar een zogenaamde pakketkorting. Echter, vaak weegt deze korting niet op tegen de te behalen besparing als je elke verzekering apart afsluit.

De inboedelverzekering en de opstalverzekering waren oorspronkelijk verzekeringen die dekking boden tegen het risico van brand. In de loop der jaren zijn de verzekeraars ruimere polisvoorwaarden gaan aanbieden zodat de verzekeringen tegenwoordig ook schade door bijvoorbeeld inbraak en storm dekken. Uw bezittingen in de woning die niet vastgenageld ('nagelvast') zitten aan het huis, vallen onder de inboedelverzekering. Het huis en alles wat vastgenageld zit aan het huis is verzekerd onder de opstalverzekering. Een parketvloer in de woonkamer die u bij verhuizing mee kunt nemen valt dus onder inboedel. De parketvloer die vastgelijmd zit aan de ondergrond valt onder de opstalverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren biedt dekking tegen schade waarvoor iemand uit uw gezin verantwoordelijk kan worden gesteld.

Trap niet in de val die pakketkorting heet

Veel verzekeraars verstrekken bij het gecombineerd afsluiten van een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering een zogenaamde pakketkorting. Indien u gaat vergelijken blijkt dat de pakketpolissen vooral aantrekkelijk zijn voor de verzekeraars zelf. Het eerste doel van verzekeraars is om u in hun boeken te krijgen. Vervolgens is het de truc van de verzekeraars om alle benodigde verzekeringen aan te bieden. Ze maken slim gebruik van ons streven om zoveel mogelijk korting te krijgen. Bij twee of meer verzekeringen krijgt u een korting die kan oplopen tot bijvoorbeeld 10% van de premie. Hoogstwaarschijnlijk bent u goedkoper uit, als u per verzekering de premie gaat vergelijken bij alle verzekeraars. Een korting van 10% op een te hoge premie kan nog steeds veel duurder zijn dan de premie bij de concurrerende verzekeraars.

Door gebruik te maken van de service van Bespaarwijzer.nl kunt u in één keer een inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken. Op deze manier krijgt u inzichtelijk wat u kunt besparen op deze woonverzekeringen.Opstalverzekering

Inboedelverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Woonverzekering verplicht

Verzekeraars